Arifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki kontrollerini aralıksız olarak sürdürüyor.
Karakter Boyutu :
Arifiye Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayının yaklaşması ile ilçede faaliyet gösteren ekmek fırınları, kasaplar, lokantalar ve gıda üretimi yapan işyerlerini kontrol etti. Tarım ve sağlık Müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile gerçekleşen kontrolde işyerlerinin temizlik ve sağlığa uygunluk koşulları, işyeri ruhsat ve üretim izinleri ve işçilerin sağlık karneleri kontrolleri yapıldı. Yapılan kontrollerde işyerlerin genelde uygun olduğu tespit edildi. Denetimde eksik evrakı olan işyerlerine de süre verilerek evraklarının tamamlanması istendi.
Arifiye Belediyesi Zabıta amiri Halit Kasap, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ilçede gıda üretimi yapan işyeri ve fabrikalarda denetimleri arttırdıklarını belirterek, “Amacımız halkımızın sağlıklı ve temiz ortamda üretilen gıdaları tüketmesidir. Yapmış olduğumuz denetimlerde genel olarak işyerlerimiz üretim şartlarına uygun olarak üretim yapmaktadırlar. Halkımız gönül rahatlığı ile ilçemizde üretilen gıdalardan tüketebilirler” dedi.
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, denetimlerin sürekli yapıldığını ifade ederek, halkın sağlığı ile oynanmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.
İş yeri ruhsatı olmadan faaliyet gösteren esnaflarında bir an önce iş yeri ruhsatlarını alması gerektiğini belirten Başkan Karakullukçu, “Yapılan denetimlerde ruhsatı olmayan işyerlerine de yasal işlem yapılacaktır. Esnafımızın mağdur olmaları için belediyemize müracaat ederek iş yeri ruhsatlarını lamaları gerekiyor” diye konuştu.